Bra saker att köpa om du ska börja rida

Är det så att du ska börja rida? Kanske du har skrivit in dig på en ridskola. Då är det bra att köpa en del saker du kan behöva. Det finns en massa bra och fina saker i både kläd- och skoväg. Men börja i rätt ända. Det viktigaste av allt är att du har skor med klack och skyddar dig ordentligt. Just att ha skor med klack är ett måste, så inte foten din glider igenom stigbygeln och fastnar. Du behöver inte ha ridstövlar till att börja med, men det kan vara bra att tänka på att köpa längre fram. 

Ridbyxor och andra kläder

Det är rätt viktigt att ha bra ridbyxor på dig. Läs gärna testet av ridbyxor som finns på husdjursrevyn.se. Till att börja med går det bra att rida i vilka byxor du vill, så länge de inte har några sömmar, eftersom det kan ge skav. Men ska du fortsätta rida är det bra satsa på ordentliga ridbyxor. Utöver ridbyxor går det bra med t-shirt, gärna långärmad. Senare, om du har fortsatt intresse så finns det en massa snygga ridkläder att satsa på.

Andra bra saker

Hjälm är definitivt ett måste. Ibland får man låna det på ridskolan, men det kan vara trevligt att ha sin egen. Sedan är det bra att även satsa på att ha en säkerhetsväst. Ridspö är inget du behöver ha, om du inte vill.

Sen, om du satsar på köpa egen häst, så måste du så klart skaffa att till den. Då är det allt från borstar till  sadel, träns, tyglar och täcken och så vidare. 

14 Jan 2021