Gör ridningen roligare

Ibland är det ju så att det är inte alla gånger ridningen känns så skoj. Det kan vara mer av ett måste och ibland rent ut sagt träligt att behöva ta sig till stallet för att rida. Det brukar kännas mest motigt när det är kasst väder, eller när höst och vinter kommer. Sedan kan det vara så att du känner allt för mycket krav med din ridning. Eller att du känner att du inte utvecklas som du ska. 

Anledningar till att du kanske inte har kul är att du känner av en massa måsten. Att du måste träna på vissa saker med hästen. Samma sak kan hända vilken idrottare som helst. För mer energi är det inte fel med extra tillskott, läs mer på fitline-fitness.se, samt att sänka kraven ibland. 

Ha kul med din häst

Det finns en del ryttare, ofta de som är tävlingsryttare, som aldrig rider ut i skogen med sin häst. De tror att det ska förstöra hästen. Det är synd eftersom att en tur ut i skogen är avslappnande och lösgörande för både häst och ryttare. Sedan kan en dressyrhäst hoppa hinder då och då. Bara för att hästen är till för en specifik gren, så är det inte så att den inte får göra andra saker. Att leka med sin häst och försöka föra in lekfullhet i ridningen förstör inte på något sätt. Mindre allvar och mera lek gör ridning roligare för båda. Så testa det!

22 May 2020