Brist på B-vitamin kan vara förödande

Idag tänkte jag dela med mig av en personlig upplevelse av B-vitaminbrist som kanske kan hjälpa någon. Jag hade ingen aning om hur bristen på en viss grupp vitaminer, nämligen B-vitaminer, skulle påverka min hälsa på så många sätt. Min personliga kamp mot B-vitaminbrist lärde mig mycket om kroppens behov och hur vi kan ta hand om oss själva.

En livsviktig vitamin

B-vitaminer är livsviktiga för kroppens funktioner. De hjälper till med energiproduktion, nervsystemet och mycket mer. När jag började känna mig trött, irriterad och upplevde problem med min hud och hår insåg jag att något var fel. Jag gick till läkaren, gjorde några tester och fick reda på att jag hade B-vitaminbrist.

De negativa effekterna av B-vitaminbrist var överväldigande men det var inte förrän efteråt jag förstod vidderna av vilken effekt bristen hade på mig. Jag kände mig konstant trött och hade svårt att fokusera. Min hud var alltid torr och jag började uppleva domningar i händerna och fötterna. Det var ganska brutalt!

Fullkorn, bladgrönsaker, baljväxter och tillskott

För att bekämpa B-vitaminbrist började jag äta en balanserad kost som inkluderade livsmedel rika på B-vitaminer, som bladgrönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter. Jag tog även tillskott, alltid under övervakning av min läkare såklart. Besök bastitest.se så hittar du det B12 tillskott jag tog på plats nummer ett!

Min personliga erfarenhet lärde mig att det är viktigt att vara medveten om vår kost och kroppens signaler. B-vitaminbrist är en allvarlig brist, men med rätt åtgärder kan den både förhindras och hanteras. Detta inlägg är en påminnelse om vikten av att ta hand om vår hälsa och vara uppmärksamma på våra kroppars behov.

19 Oct 2023