Bygga ny gödselstack

En vardaglig syssla för den som har häst, det är att mocka boxar och spiltor. Man tar alltså bort bajset och kisset och sedan lämpar man av det på en gödselstack. En gödselstack är vad det låter, en stack med just gödsel. Det finns lite olika bestämmelser hur den ska se ut, hur mycket gödsel man får lagra och så vidare. Nu är det så att vi har en gödselstack, men behöver en till. Ska gjuta en platta under först. Ska hyra maskin för detta. Sedan är det bara bygga på med det man mockat ur.

Stallet är klart

Ni vet jag skrev ju att det var renovering på gång i somras, både stallet och lösdriften. Vi är klara med detta och det blev riktigt bra. Vi har väl mer saker att göra här hemma på gården så sett, men först gödselstacken, sedan får vi se vad vi hinner med innan vintern är över oss

Ser fram emot vintern

Vintern är nästan den bästa tiden att ha islandshästar tycker jag. Det är en speciell känsla att rida ut, tölta i snön! Har ni aldrig testat det, så ska ni göra det tycker jag. Det finns ju såna företag som erbjuder dagsturer på islandshästar till exempel. Just det har jag funderat på, att göra, erbjuda ridturer till grupper. Men det är något jag ska fundera över lite mer hur jag ska göra med det. 

10 Sep 2018